Opravdu chcete změnu?

Začátek nového roku (nebo spíš konec toho předchozího) s sebou často přináší pocit, že bychom měli něco změnit.

Bilancujeme, zvažujeme, hodnotíme ten rok předešlý a představujeme si, co všechno skvělého a dobrého přinese rok nový.Často nás naše myšlenkové pochody rozhýbou a my se rozhoupeme ke změně – někdo do toho skočí po hlavě, někdo si předem vše řádně naplánuje a promyslí, někdo změnu nakonec vůbec neuskuteční – která z cest je správná?

Ne, pokud jste čekali radu typu udělejte to tak a tak, musím vás zklamat. Tyhle rady by vám totiž byly k ničemu. Každý z nás musí učinit své rozhodnutí sám, na svou vlastní zodpovědnost a změny provádět tempem, které je pro něj osobně nejpříjemnější. Také se může stát, že se rozhodnete z mnoha různých důvodů pro to, že žádné změny neproběhnou – i to je možné řešení.

Moderní svět a rychlá doba přeje lidem, kteří se nebojí jít do změny. Stále čteme v inzerátech, že se hledají flexibilní zaměstnanci. Flexibilita je jedním ze základních požadavků jak na zaměstnance, tak na firmy…  Ale moderní doba také zoufale volá po tom, aby lidé byli loajální a zůstávali ve firmě delší dobu. Aby byli déle věrni určité profesi nebo svému poslání. Jak se vypořádat s tím paradoxem, že odvážným (v našem případě změnám přístupným) lidem štěstí přeje a zároveň ze všech stran slýcháme, že „ti mladí“ nikde dlouho a u ničeho nevydrží?

Je to jednoduché, jednou za čas si prostě znovu provětrejte a oživte svá přání, své touhy a představy. Jednou za čas zhodnoťte, kde právě jste a kde jste chtěli být. A pokud vás život odvedl od toho původního, od vašich plánů a priorit, něco s tím udělejte – je jedno jestli rychle nebo pomalu. Ale udělejte.

Přeji všem hodně sil, hodně odvahy, ale také hodně rozvahy. Přeji vám, abyste všichni byli na své cestě životem spokojení a hlavně abyste byli na SVÉ cestě.


Photos courtesy of and copyright Free Range Stock, Will Harford,

freerangestock

Sdílet na:
Šárka Sehnalová

Šárka Sehnalová

Šárka je momentálně na rodičovské dovolené a zároveň pracuje na částečný úvazek jako mzdová účetní firmy T.RAD Czech s.r.o. Před nástupem na RD byla v této firmě 8 let zaměstnaná na pozici HR specialisty a měla krom mzdové agendy na starosti kompletní HR aktivity. Dálkově vystudovala obor personální management a organizační rozvoj na Masarykově univerzitě v Brně. Má ráda svou práci hlavně pro její rozmanitost a neobvyklé situace, se kterými se musí poprat.

Komentář